|

20 Tips voor het plannen van je bruiloft: hoe je bruiloft organiseren

Share

Je trouwdag is veruit misschien een van de belangrijkste en meest speciale dagen van je leven. En als de realiteit van je verloving begint en de opwinding begint toe te nemen, dan wil je starten met het plannen van je huwelijk.

Tegenwoordig is het plannen van een bruiloft veel eenvoudiger en minder stressvol geworden dan ooit te voren. De trouwstellen hebben veel meer controle over de details van hun speciale dag en veel van het organiseren van deze dag kan volledig in social media internet wijze worden uitgevoerd. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om een trouwwebsite zelfs in elkaar te zetten, je droomafspeellijst zelf te creëeren en foto’s van gasten te verzamelen – en dat alles vanaf je laptop mobile of computer.

Als dit altijd al jouw droom is geweest om een perfecte bruiloft te organiseren, maar je niet wist hoe je moet starten, dan is dit het juiste artikel voor jou. We zullen je stap voor stap leiden je bruiloft plannen – met veel tips en websites en aplicatie’s die nuttig en zo de stress zullen verlichten. en je trouwdag nog gedenkwaardiger kunnen laten zijn.

HOE PLAN JE EEN HUWELIJK

 1. Kies een thema
 2. Stel een budget op
 3. Maak een checklist
 4. De datum instellen
 5. Een locatie boeken
 6. Maak je gastenlijst
 7. Kies uw huwelijksfeest
 8. Maak een bruiloftwebsite
 9. Maak een online register
 10. Uitnodigingen versturen
 11. Leveranciers huren
 12. de zitopstelling opstellen
 13. Boek een hotelkamerblok
 14. Afspeellijst maken
 15. Jouw droom trouwjurk
 16. Kies de kleding van uw bruidsfeest
 17. Zoek een Ambtenaar
 18. Stel een trouwdagschema in
 19. Trouwringen kopen
 20. Geboorte akte, I.D

01. Kies een thema

Het thema kiezen van je bruiloft is een hele goede manier om hiermee  te beginnen, omdat het je kan helpen de rest van de details voor je grote dag te verfijnen. Denk na over wat voor kleuren, Stijl, tijd van het jaar en de algehele sfeer die je wilt. Visualiseer de ceremonie en receptie en bedenk waar jij en je partner zich gemakkelijk bij zullen voelen. Zie jezelf ergens op een kleine, intieme bruiloft bij het strand houden of wil je liever in een hotel een toxudo feest.

02. Stel een buget op

Hoewel dit waarschijnlijk het minst leuke deel is van het organiseren van een bruiloft, moet je de cijfers kraken en erachter komen hoeveel geld je nodig gaat hebben. Je kunt een kostenschatter voor trouwerijen gebruiken om je hierbij van hulp te zijn, en ook de  mobiele apps zoals Wedding Happy of Fudget kun je inzetten om je uitgaven bij te houden.

Al jullie het evenement uit eigen zak betalen, zou’t misschien goed zijn wat uitgaves te verminderen voorafgaand aan de bruiloft. En vergeet niet dat het belangrijkste onderdeel van het maken van een begroting is om je daaraan te houden. Het kan verleidelijk en heel gemakkelijk zijn om te veel uit te willen geven, maar probeer uw toegewezen budget te gebruiken als leidraad voor elke keuze die u wilt nemen. Een zeer handige tip is om 6% a 9% extra bij te voegen aan het definitieve budget voor onverwachte kosten. Op die manier, als er ineens extra uitgaven zijn waar u niet op had gerekend, u daar toch een dekking voor hebt.

03. Maak een checklist

Organisatie is de key om gefocust blijven en niet overweldigd te raken. Een van de beste manieren om dit uit te voeren is door een bruiloft checklist in elkaar te zetten. Je kunt dit doen via Excel ,Google Sheets of check deze vooraf gemaakte huwelijkschecklist Als u uw eigen checklist wil maken, kunt u alle informatie op de  lijst veranderen en aanpassen aan uw wensen. Start met het bijvoegen van elk onderdeel aan één kolom. Stel daarna een deadline in voor elk onderdeel zodat dat het op tijd wordt uitgevoerd. En het geeft ook een goed gevoel om elke onderdeel dat al gedaan is af te vinken op de lijst.. Zorg ervoor dat je een voltooide kolom toevoegt om jezelf deze voldoening te geven. Bekijk ook het artikel trouwfoto’s checklist voor het opstellen van de traditionele foto’s.

04. De datum instellen

De trouwdatum zul je waarschijnlijk pas definitief maken als je de trouwlocatie hebt gevonden. Maar nu je weet wat voor type bruiloft je wilt, kun je potentiële data selecteren en beginnen met het checken van trouwlocaties om aan je visie tegemoet te komen.

Selecteer 3 a 5 datums die voor u en uw partner kunnen werken. Zodat , als er eentje niet beschikbaar is op de gekozen locatie van uw voorkeur, dan kunt u hopelijk een van de andere geschikte datums kiezen. Deze flexibiliteit zal het proces vergemakkelijken zo kom je niet voor verassingen te staan.

Denk na over het seizoen waarin je gaat trouwen en wat voor dagen van de week je zou willen hebben. In het weekend  en tijdens de vakantie kunnen duurder en concurrerender zijn, en ook bruiloften in de zomer en in de lente. Mocht je in de komende 5 a 11 maanden in het huwlijks bootje stappen, boek dan optijd je trouwlocatie. Maar overweeg je om je bruiloft te vieren op een dag die niet zo gebruikelijk is, bijvoorbeeld op zondag of zelf op een doordeweekse dag. Dan zal het veel gemakkelijker zijn om een beschikbare locatie te vinden. En hebt u maar een klein budget dan zijn er ook door de weekse dagen ideaal waarbij je gratis kan huwen in het stadhuis, Neem dan contact in de plaats waar uw wilt trouwen met het stadhuis.

05. Een locatie boeken

Als je je budget, bruiloftsthema, en eventuele datums hebt gekozen, Ga je opzoek naar een locatie. Maar mocht je  kiezen voor een bruiloft buiten het terreinlocatie, zoals op het strand of in een tuin, dan moet je zelf voor eten drank etc.., geluidinstallaties  en het bedienend personeel zorgen. Dit kan duurder en complexer uitkomen. Hiervoor kan je een weddingplanner inschakelen die regelt dan alles voor je van top tot teen.

Daartegenover kan een bruiloft op locatie, bijvoorbeeld in een hotel of een eventlocatie, veel eenvoudiger te plannen en voordeliger zijn, omdat veel hiervan hoogstwaarschijnlijk zal worden voorzien, inbegrepen met een commerciële keuken. Er kan zelfs een huwelijkscoördinator voor de locatie werkzaam zijn die je zou kunnen helpen met de planning.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.