Hoeveel kost een bruiloft catering
|

Hoeveel kost een bruiloft catering?

Share

Hoeveel kost een bruiloft catering? Als je een aanstaande bruiloft plant zoals ik, realiseer je je waarschijnlijk dat dingen echt kunnen oplopen. Een van de duurste onderdelen van een bruiloft kan het eten en de catering zijn. Dus hoeveel kost bruiloftscatering eigenlijk?

Catering een bruiloft kost tussen de  1000 en  10.000 euro’s, op basis van hoeveel mensen aanwezig zijn. Of het nu in plaat- of buffetstijl is, het kan de kosten veranderen. Voorgerechten, desserts en een open bar zijn opties voor een meerprijs. Bruiloften kunnen erg duur worden, vooral als het gaat om eten.

Bruiloftsgasten die eten op een bruiloft opdienen

Beslissingen over het eten voor uw bruiloft kan zeer stressvol zijn, daarom hebben we alle informatie en  extra kosten voor  bruiloftscatering voor u op een rijtje gezet.

Mensen

Iedereen weet dat jullie trouwdag een van de beste dagen van jullie leven is. Bruiloften kunnen het hoogtepunt van het jaar zijn voor het bruidspaar en hun familie. Je wilt dat alles soepel verloopt en dat je je nergens zorgen over hoeft te maken. Een groot deel van de bruiloft is het eten. Catering het eten en iemand anders voor alles laten zorgen, zou een enorme stressverlichter zijn. Catering een bruiloft kan duur worden, maar het is zeer de moeite waard.

Bruiloftsgasten dansen op een receptie

De prijs hangt natuurlijk eerst af van het aantal personen. In plaats van de cateraar te vertellen hoeveel voedsel je nodig hebt, vragen ze hoeveel mensen er zijn. Ze weten al hoeveel mensen doorgaans eten en berekenen zelf hoeveel er nodig is. De kosten van het diner zijn dan geprijsd per hoofd. Per persoon is het gemiddeld tussen de 30 a 50 euro per persoon. Het is ook alltijd goed de bruidsfotograaf te vragen als hij wilt mee eten.

Het is belangrijk om van tevoren een personeelsbestand te krijgen. Verstuur de uitnodigingen een maand of twee van tevoren, genoeg tijd voor uw gasten om u te laten weten hoeveel van hun op het feest aanwezig zullen zijn. Je kunt dan een mooi vast bedrag krijgen en het de cateraar laten weten. Het is belangrijk om ook van tevoren een cateraar te nemen voordat ze allemaal geboekt zijn. Niemand wil een maand voor de bruiloft achterblijven zonder cateraar voor de grote dag.

ETEN

Je moet dan beslissen wat voor soort diner je gaat hebben. Zodra je je droomcateraar hebt gevonden, zullen ze alles plannen, met een beetje hulp van jou. Er zijn zoveel dingen om te beslissen en ze willen een diner maken waar je dol op zult zijn. Eerst zullen ze vragen hoeveel mensen er komen, en je hebt dat bedrag hopelijk ook al gekregen. Het is ook goed om ze een schatting te geven en ze vervolgens het definitieve nummer te geven nadat de uitnodigingen zijn verstuurd. Ten tweede zullen ze vragen of je een diner in buffetstijl wilt hebben. Dit zal ze helpen om alvast voorbereidingen te plannen.

Prachtig ingerichte trouwtafel

Er zijn veel voor- en nadelen aan zowel bord- als buffetdiners. Je moet uitzoeken wat voor soort bruiloft je wilt. Zal het formeler of informeler zijn? Wil je een luxe maaltijd? Wat wil je dat de esthetiek is?

Hoeveel kost een bruiloft catering? Het Buffett

Een dinerbuffet is ideaal voor een informeel, intiem diner. Terwijl mensen in de rij staan of wachten op hun maaltijd kunnen ze de mensen om hen heen leren kennen. Een buffetdiner kan ook goedkoper zijn omdat er minder personeelsleden nodig zijn. Je hebt ze alleen nodig om het eten in de rij te serveren, niet om het op te borden en aan iedereen te serveren. Een buffet heeft een verscheidenheid aan opties en kan meer gasten bedienen. Het eten zal echter koud worden en tegen de tijd dat de laatste persoon in de rij zijn eten krijgt, is het misschien niet zo vers en smakelijk. De cateraars zullen hun best doen om het eten op zijn best te houden, maar er is geen garantie. Het kan ook meer gaan kosten omdat je niet kunt bepalen hoeveel mensen eten. dus daar moet je ook rekening mee houden.

Verguld

Diners op tafel zijn veel formeler en esthetischer. Je hebt de mogelijkheid om een liefhebber maaltijd te serveren, vanwege het hebben van een bepaald formaat bord. Niemand kan weer naar boven gaan om wat anders te vragen, wat ze krijgen is wat ze krijgen. Diners geserveerd op tafel kunnen goedkoper zijn omdat de hoeveelheid per persoon vastligt. De gemiddelde prijs per persoon is 35 a 50 euro. Iedereen krijgt dezelfde hoeveelheid eten op zijn bord.

Tafel gedekt voor een bruiloft met eten

Omdat u de portiegroottes kunt regelen, kunt u vervolgens enkele liefhebber maaltijdopties kiezen. Het kan echter vervelend worden als iemand op het laatste moment een extra gast meeneemt, Daarom moet vooraf een paar extra borden betalen voor het geval dit gebeurt, laat niets aan het toeval over. Je moet ook rekening houden met meer personeelsleden. Ze zullen de borden moeten zetten en opdienen aan uw gasten.

Denk uiteindelijk aan je gasten. Denk aan de bruid en bruidegom. Waar staan ze voor? Wat is het gevoel van de groep? Wat zouden ze willen? Vinden ze het belangrijk om een luxe maaltijd mooi op het bord geserveerd te hebben? Of wachten ze liever in de rij en ontmoeten ze nieuwe mensen, en kunnen ze dan genieten van zoveel eten als ze willen? Zodra je hebt nagedacht over alle mogelijkheden, kun je je stijl van het diner kiezen.

Soort maaltijd

Zodra u een bord of buffet hebt gekozen, kunt u kiezen welke soort maaltijd uw wilt. Meestal heeft de cateraar een paar opties om uit te kiezen en kunnen ze met u samenwerken om de beste maaltijd te kiezen. Soms selecteren de bruid en bruidegom twee tot drie maaltijden voor hun gast om uit te kiezen wanneer ze de uitnodiging accepteren. Je kunt die nummers dan aan de chef geven en hij of zij zal dienovereenkomstig plannen.

Eten aan een bruiloftsreceptietafel

Meestal is er bij een bruiloftsdiner een salade, een voorgerecht, Het voorgerecht is meestal een soepje gevolgd met wat brood ,waarna als laatste het hoofdgerecht dat uit vlees en groenten bestaat.

Soms kan het moeilijk zijn om een huwelijksdiner te kiezen dat niemand anders heeft gedaan. De meeste cateraars hebben dezelfde typische soorten voedsel. Dus hoe onderscheid je je van alle andere bruiloften? Iets leuks voor de bruid en bruidegom om te plannen is het diner uniek te maken. Je kunt iets opnemen dat specifiek is voor het paar, zoals waar ze elkaar hebben ontmoet, hun woonplaats en hun favoriete restaurant of eten. Er zijn tal van manieren om het uniek, leuk en speciaal voor je te maken.

Een andere extra kostenpost kan een late-night snack zijn. Als de receptie lang is en lang na het diner duurt, wilt u misschien een leuke middernachtsnack zoals mini-taco’s of pizza’s bieden. Dit zal een leuke herinnering creëren voor u en uw gasten, en uw bruiloft onderscheiden van die van iedereen.

Hoeveel kost een bruiloft catering? De Hapjes

Als je eenmaal de maaltijd hebt gekozen, zijn er nog een paar dingen om over na te denken. Ga je eerder hapjes serveren? Ze zijn niet altijd nodig, maar kunnen wel veel toevoegen aan de bruiloft,  ze zullen de prijs verhogen en ze kosten tussen 1 a 5 euro per stuk, en dat hangt af van hoeveel elke persoon van elk voorgerecht zal hebben.

Voorgerechten klaar voor een bruiloftsreceptie

Er zijn geen hapjes op elke bruiloft. Het is helemaal aan de voorkeur en wat je denkt dat je gasten zouden willen. Het kan ook afhangen van de open bar. Voor als u uw gasten gevoed en gelukkig wilt houden. Sommige mensen hebben misschien kinderen en willen geen extra snacks voor hen meenemen. Er zijn ook mensen die het niet goed doen met alcohol en geen eten of vegetarisch eten.

Uiteindelijk zijn hapjes niet nodig. Als er veel tijd is tussen de ceremonie en de receptie, kunnen gasten zelf een hapje gaan halen en een kleine pauze nemen van de festiviteiten. Voorgerechten zijn zeer optioneel en niet nodig, het zijn slechts voorkeuren.

Hoeveel kost een bruiloft catering? De Bruidstaart

Naast het kiezen van het diner, kan het kiezen van de bruidstaart een enorme beslissing zijn. Vaak heeft de cateraar opties voor de taart, of u kunt uw taart elders bij een speciaalzaak halen. Het kan erg overweldigend worden met zovele opties voor cakes, en je wilt ook dat het de beste taart van je leven is. Er zijn een paar soorten taarten en honderden verschillende smaken.

Bruid en bruidegom snijden een vanille bruidstaart met roze rozen

De prijs van de taart is ook afhankelijk van het aantal gasten. Als u de cake afzonderlijk koopt, wilt u weten hoeveel plakjes eruit worden gesneden en vervolgens de juiste cake kopen. Een bruidstaart kan tussende 100 tot 1000 euro kosten, afhankelijk van het type taart, glazuur, enz. De gemiddelde bruidstaart kost ongeveer 500 euro. Als u de taart van het cateringbedrijf krijgt, wordt deze opnieuw per persoon geprijsd. Het kost meer omdat ze het zullen snijden en serveren aan de gasten, naast het diner.

Bruidstaartprijzen verschillen op basis van de grootte, het type, het glazuur en de lagen. Sheet cake zou de goedkoopste zijn omdat het gemakkelijk te serveren en in massa te produceren is. Een traditionele bruidstaart heeft lagen en hoe meer niveaus je hebt, hoe meer het kost. Botercrème is de goedkoopste vorm van glazuur om mee te werken. Het is gemakkelijk om de taart eenvoudig en goedkoop te houden, maar het is ook gemakkelijk voor de kosten om snel op te tellen met decoraties en andere verzoeken.

Hoeveel kost een bruiloft catering? Het Toetje

Desserts zijn vergelijkbaar met voorgerechten, ze zijn niet nodig, maar het is leuk om je gasten naast de bruidstaart nog een andere optie te geven. Desserts variëren van koekjes, cupcakes, brownies, fruittaarten, chocolade aardbeien en meer. De mogelijkheden zijn eindeloos. Dit is ook iets wat de cateraar naast de maaltijd kan verzorgen. Ze kunnen 1 a 7 euro per stuk kosten, en het hangt ook af van hoeveel desserts je nodig hebt voor elke persoon. De cateraar kan met u samenwerken en u helpen bij het uitzoeken hoe dit aan te pakken.

Net als de voorgerechten zijn desserts volledig optioneel als u ook cake serveert. Het is allemaal aan jou, je voorkeur en wat je wilt voor je gasten.

Open Bar

Het duurste deel van je bruiloft is een open bar. Veel gasten zullen ernaar uitkijken, vooral omdat het gratis voor hen is, maar niet gratis voor jou. Sommige mensen kozen ervoor om om persoonlijke redenen geen alcohol te serveren op de bruiloft, en gasten moeten daar ook respect voor hebben. Alleen al het hebben van een barman kost 50 euro per uur, en dat is afgezien van de kosten van de alcohol.

Bruiloftsgasten met champagne

Er zijn een paar opties als het gaat om een open bar. Je zou alleen een bier- en wijnbar met een paar cocktailsopties kunnen hebben, of premium drankjes met eindeloze cocktailopties. Er zijn ook een paar opties om mensen af te snijden. U kunt een open bar hebben voor de eerste paar uur van de receptie en daarna zijn drankjes te koop. Je kunt mensen drankkaarten geven en zodra ze op zijn, kunnen ze betalen voor extra drankjes. Je kunt ook gewoon een bepaalde cutoff-tijd of een bepaalde geldlimiet hebben om de bar te stoppen. Stel een bedrag in dat u bereid bent uit te geven. Een Open Bar is wat je boven je budget zal zetten als je niet voorzichtig bent.

Nadat je dit hebt gelezen, ben je waarschijnlijk erg overweldigd door alle beslissingen die je moet nemen, alleen voor het eten. U hoeft zich geen zorgen te maken. Het cateringbedrijf zorgt voor alles, u hoeft alleen maar te vertellen wat u wilt.

Vergelijkbare berichten