|

8 Bruidsfotografie tips voor de mooiste trouwfoto’s op je huwelijk

Share

1. Controleer de regels op de trouwlocatie!

Bekijk hier allerlei tips en ideeën die jij samen met je bruidsfotograaf kan gebruiken om de mooiste trouwfoto’s van je bruiloft te schieten! Ook al gebruik je enkele van de deze tips, kan je er toch best ver mee komen, hoe je zou willen dat je bruidsfoto’s eruit zouden kunnen zien.Mocht je nog op zoek zijn naar een trouwfotograaf, bekijk dan mijn portfolio als dit bij jou stijl past die je zoek.

Tegenwoordig is het bij sommige trouwlocatie verboden met rijst te gooien, en niet alleen word het rijst en confetti gooien bij trouwlocatie steeds meer verboden, ook door het ongedierte en de ingewikkelde schoonmaak middelen is het een probleem — ook zijn er bij sommige van de locatie strenge regels met fotografie. Wees daarom voorbereid als je trouwt in een kerk, kasteel of een andere speciale historische locatie. Door bepaalde kunstwerken meubelen of kunstwerken zou het zo kunnen zijn dat het niet is toegestaan flitsers te gebruiken door de trouwfotograaf, professionele fotografen hebben hier geen problemen mee, maar toch wel nodig dit aan je fotograaf te informeren!

2. Hulp middeltjes Tijdens het fotograferen

Het zou jammer zijn als jullie kleding kleine beschadigingen oplopen, een scheur, vlek of een knoop kwijt zijn. Dus het is altijd handig als bruidegom een backup overhemd mee te nemen. En ook handing een witte laken of en grote handdoek mee te nemen, niet zo opvallend en ook handig voor het fotograferen in de natuur of als je ergens wilt zitten, voor een mooie shoot. Een witte krijtje is zeer handig daar kan je kleine vlekjes mee weg krijten, een veiligheidsspelt zou je ook kunnen nodig hebben ook goed om die achter de hand te hebben

3. Checklist Trouwfotografie

Maak een lijst van de belangrijkste foto’s die je wilt hebben, Die je in je graag in je trouwalbum wilt hebben. Maak een lijst met een combinatie van familieleden schoonvaders, moeders, schoonzussen, broers, zussen, vrienden en vriendinnen enz. Laat dan de ceremonie meester op deze lijst alles aan kruisen tijdens het fotograferen, zorg er voor dat je elk mogelijke combinatie hebt opschreven op de foto checklist. Zie ook tips trouwfoto checklist

4. Boek je trouwfotograaf ruim van te voren

Als je al een trouwdatum heb kun je ’t beste meteen een trouwfotograaf boeken wacht daar niet te lang mee. De duurdere bruidsfotografen zijn meestal al bezet in het hoogseizoen wees en daarom snel mee. Lees hier wat tips over trouwfotografie stijlen.

6. De samen werking Van videograaf en trouwfotograaf

Mocht je ook een videograaf hebben ingehuurd, zorg dat ze op elkaar zijn afgestemd, en ze ook ervaring hebben in deze opstelling anders kan dit een ramp worden Je wilt geen wrijving op je mooie dag over de beste plekjes tijdens de ceremonie, of een andere gelegenheid.

7. Laat de trouwfotograaf vrij fotograferen

Geef je trouwfotograaf de vrijheid om vrij rond te lopen zoals hij wilt, en laat hem niet de hele trouwdag bij de bruid en bruidegom vastplakken. Zo kan hij verschillende momenten vast leggen die het bruidspaar niet heeft gezien, en dat kan zeer verrassend zijn voor het bruidspaar als ze dat na de bruiloft bekijken. Er gebeurd van alles op een bruiloft en dat moet de fotograaf in de foto’s terug laten komen.

8. Stel de trouwfotograaf voor aan belangrijke gasten

Tip De belangrijke mensen het meest op de foto’s . Stel de fotograaf voor aan je (schoon)ouders, getuigen en ook andere gasten die belangrijk zijn. De fotograaf kan dan daarop letten en weet dan wie wie precies is b.v bij de ceremony de vaders en moeders van de bruid en bruidegom die voortaan zitten te herkennen. Want het zou heel jammer zijn een foto te maken van een minder onbekende persoon die tijdens het ja woord een traantje wegpinkt en de vader of moeder van de bruidegom mist tijdens zo een moment.

kijk ook eens op pagina trouwfotograaf rotterdam

Vergelijkbare berichten