Trouw overhemd

Welke trouw overhemd kopen?

Je gaat trouwen, spannend! Het trouwpak is al besteld maar nu nog het perfecte trouw overhemd. Je doet wat research en komt erachter dat er veel verschillende punten zijn waar je op moet letten bij de aankoop van jouw trouw overhemd. Bijvoorbeeld wat voor kleur moet het trouw overhemd zijn: wit, ecru, ivoor of beige? Of kies je toch voor een zwart of blauw overhemd. In deze blog gaan we je 3 tips geven waar je op moet letten bij het aanschaffen van het perfecte trouw overhemd voor één van de mooiste dagen uit je leven.

Tip 1: kies de juiste maat – de boord

Belangrijk is natuurlijk dat het overhemd de gehele trouwdag lekker zit. Als je niet weet wat voor maat je hebt dan kan je daar gemakkelijk achter komen. Als je de boordmaat zelf niet kan bepalen, vraag dan om hulp. Maar de boordmaat kan je ook makkelijk zelf bepalen. Dit kan op de volgende manier: leg een centimeter om je nek heen. Let op: zorg dat je nog een vinger tussen de centimeter en je hals kan steken. Lees de maat af van de centimeter en je weet je boord maat. Makkelijk toch? Je kan natuurlijk ook aan je toekomstige vrouw vragen of ze het will doen.

Tip 2: kies de juiste maat – de lengte

Ga niet alleen uit van de juiste boordmaat, maar let ook op de lengte van de mouw en de lengte van het overhemd zelf. Is de bruidegom langer dan 1.85 meter? Zoek dan naar een trouw overhemd met een extra lange mouw. Pas ook op dat het overhemd niet te lang is waardoor het overhemd opgepropt in je broek zit. Dit kan een raar beeld creëren op de trouwfoto’s.

Tip 3: Wat is de juiste kleur voor je trouw overhemd?

De meeste mannen kiezen voor de kleur ecru. Zij kiezen hiervoor omdat de jurk van de bruid ook meestal ecru is. Om dan toch te matchen met de jurk van je toekomstige vrouw, kiezen mannen meestal ook voor de kleur ecru. Daarom is ecru de meest gekozen kleur voor trouwoverhemden. Ecru geeft een beter contrast met andere kleding en vooral voor de fotografie. Een effen wit overhemd wordt dan ook afgeraden: door het contrast verbleekt de jurk van de bruid (vooral op foto’s is dit niet mooi). Ecru is een kleuraanduiding die valt onder de noemer offwhite (net geen wit).

 Advies

Mocht je nou nog niet het perfecte trouw overhemd gevonden hebben dan kan je ook eens een kijkje nemen op overhemden.com. Zij hebben ruime collectie met een aanbod van ruim 30 trouw overhemden. Daarnaast geven ze je graag advies zodat je het perfecte trouw overhemd aan hebt op je trouwdag. probeer ook altijd af te stemmen met de bruidsfotograaf welke kleuren combinatie je gaat aanschaffen hij kan je dan misschien ook wat adviezen geven welke kleuren combinatie mooier staat op de foto’s vooral ook goed voor de trouwalbum.

error: Content is protected !!